De basis:

Voor het maken van mijn taarten maak ik als basis veelal gebruik van een biscuit. Dit is lekker luchtig, wordt zonder boter gebakken en daardoor veel minder machtig dan bijvoorbeeld cake. Ik maak veel gebruik van naturelbiscuit waar allerlei smaakjes aan kunnen worden gegeven. Daarnaast is er nog de chocoladebiscuit, ook een goede basis voor een heerlijke taart.
Indien nodig maak ik bij 3D taarten gebruik van cake. Cake is namelijk steviger en makkelijker in model te snijden.

De vulling:

Iedere taart wordt gevuld met minimaal 2 lagen vulling. Voorbeelden van vullingen zijn:

* Chocolademousse
* Aardbeienkwarkmousse
* Citroenkwarkmousse
* Chipolatamousse
* Diverse soorten bavarois zoals, aardbei, kers, banaan, chocolade, citroen, sinaasappel etc.
* Diverse jamsoorten zoals, viervruchten, aardbei, frambozen, sinaasappel, enz.
* Diverse smaken (boter)crème, zoals vanille, mokka, praliné
* Diverse vruchtensmaken / vlaaivullingen
* Toblerone® , Mars®, After eight®, Bonbonbloc® mousse of crème
* Banketbakkersroom (in diverse smaken)
* Diverse koekjesvulling, zoals bokkenpootjescrème, Oreocrème®, bastognecrème
* Lemon curd (lekker fris)
* Dulce de leche (karamel)
* Chocolade laagjes
* Crème met mandarijntjes
* Monchou of mascarpone crème
* En er is natuurlijk nog veel meer mogelijk!

Het bekleden:

Voordat de taart bekleed wordt, wordt deze eerst afgesmeerd met 1:1 botercrème, eventueel met een smaakje. Na het afsmeren gaat de taart enkele uren in de koeling om op te stijven. De botercrème wordt hard waardoor de taart mooi strak bekleed kan worden.
Vervolgens wordt de taart bekleed met fondant of marsepein. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Zodra de taart is bekleed, vindt, voor mij persoonlijk de leukste fase plaats: het decoreren.
Door de taart in een bepaalde stijl of thema helemaal naar wens te decoreren ontstaat er steeds weer een unieke creatie van Stapel op Taart.

 

U bevindt zich hier: Home Taarten maken